top of page

Jokerikortti: Regenerative Leaders - Johtajan uusi polku

Teema:

Johtaminen

Mistä tässä on kysymys?

Nyt olet käynyt kaikki kortit läpi. Onko jokin mielenmaisemassasi liikahtanut? Tuntuuko uudistavan liiketoiminnan polku piirun verran enemmän mahdolliselta kuin ennen kortteihin tutustumista?

Jos sinulta kysyttäisiin, haluatko johtaa yritystä, jonka tavoitteena on tuhota elämä maapallolla, vai haluatko johtaa yritystä, josta 50 vuoden päästä ollaan ylpeitä ja joka tuottaa arvoa paitsi osakkeenomistajille myös laajemmalle yhteiskunnalle ja ympäristölle, valinta olisi varsin helppo. Ja kuitenkin: yksittäisestä vastauksesta huolimatta olemme kollektiivisesti luoneet systeemin, joka on kaukana kestävästä.

Kannattaa muistaa, että yritysjohtajana rakennat aina tulevaisuuksia - et ainoastaan järjestele yritystoimintoja. Ja sinä osaltasi päätät, ovatko nuo tulevaisuudet meille vain selviytymistä, vai mahdollistavatko ne meille ja tuleville sukupolville kukoistamisen ja menestymisen.

Liiketoimintahyöty & case-esimerkki

Rakentamalla yrityksen strategiaa uudistava -ajattelun kautta luot bisnesmallia, jossa sekä luonto että ihmiset voittavat. Kun yrityksen toiminta pohjautuu vahvoihin, elämän kukoistusta pohjaaviin arvoihin, luot systemaattisesti positiivista vaikutusta, jossa haluavat olla mukana sekä asiakkaat että parhaat työntekijät. Samalla varmistat yritystoiminnan perustan.


 

Case Patagonia; Maapallo ainoa osakkeenomistaja

Ulkoiluvaateyritys Patagonia ilmoitti v.2022, että maapallo on jatkossa yrityksen ainoa osakkeenomistaja. Käytännössä yrityksen päätösvalta siirtyi säätiölle ja voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle, jotka varmistavat, että kaikki voitot kanavoidaan ilmastokriisin ja luontokadon torjuntaan. Yrityksen perustajan Yvon Chouinard:n sanoin:

”Sen sijaan että yrityksemme menee pörssiin, menemme kohti olemassaolon tarkoitusta. Sen sijaan että imemme arvoa luonnosta osakkeenomistajien vaurauden lisäämiseksi, me käytämme Patagonian voitot suojellaksemme kaiken vaurauden alkulähdettä.”

Lue lisää: https://www.patagoniaworks.com/press/2022/9/14/patagonias-next-chapter-earth-is-now-our-only-shareholder

Aloita miettimällä näitä

Kutsumme sinut lämpimästi astumaan uudistavan kiertotalouden polulle seuraavien toivotusten matkaan saattelemana:


  • Haasta tutkimus- ja kehitystiimiäsi. Tiimissäsi on valtava määrä älykkyyttä ja osaamista. Mitä jos sen sijaan, että suunnittelisit tuotteita, jotka ovat hieman vähemmän haitallisia, suunnittelisit tuotteita, jotka eivät tuota jätettä ja päästöjä? Tai jos suunnittelisit tuotteita, jotka voivat pysyä kierrossa ja joita käytetään aina uudelleen ja uudelleen? Mitä jos suunnittelisit ratkaisuja, jotka voisivat itse asiassa palauttaa ja uudistaa järviä, valtameriä, maaperää, metsiä ja ilmaa, jota hengitämme? Eikö se olisi mahtavaa?


  • Tarkista visiosi ja strategiset tavoitteesi. Regeneratiivinen liiketoiminta edellyttää kunnianhimoista ja rohkeaa visiota. Jos tiedät jo nyt, miten saavutat vuoden 2030 tavoitteesi, voin kertoa sinulle, että ne eivät ole riittäviä tavoitteita. USA:n Presidentti Kennedy ilmoitti vuonna 1960, että ihmiskunta laskeutuu kuuhun vuosikymmenen loppuun mennessä. Tiesikö hän tai NASAn tiedemiehet tuolloin, miten sinne päästään? Ei. Pääsivätkö he perille? Kyllä. Siksi tarvitset kunnianhimoisen ”moonshot” -vision, joka auttaa sinua määrittelemään, mitä uudistava tarkoittaa liiketoiminnallesi. Edistykselliset tavoitteet puolestaan auttavat sinua toteuttamaan vision.


Ja viimeiseksi. Ole rohkea. Mahdoton on mahdotonta vain siihen asti, kunnes joku tekee sen mahdolliseksi. Toivotamme sinulle mahtavaa matkaa!

Konkreettinen työkalu & lue lisää

Tulossa

bottom of page